Omega 3 mastné kyseliny - popis a porovnání
Tentokrát se podíváme na kvalitu Omega 3 mastných kyselin, na co se zaměřit při Vašem výběru?
Celý článek
Potřebujete poradit? +420 603 478 564 Po-Pá 9:00 - 17:00
Objednávat můžete již nyní přímo v e-shopu !! >>>
Royal Mass nabízí nadstandardní parametry funkčnosti, kvality a čistoty, které u běžných marketingových produktů obvykle nenaleznete. Na vývoji této jedinečné formule se podíleli špičkoví němečtí odborníci a specialisté, a to s jednoznačným zaměřením na dva hlavní cíle:
Výsledkem této sofistikované "symbiózy" je Royal Mass, funkční gainer "křišťálové" čistoty, který svým dynamickým anabolickým účinkem nabízí parametry, na které jsme po právu hrdi. Royal Mass "bez nadsázky" překonává všechny dosavadní limity a vytváří novou kategorii vysokoenergetických formulí určených pro budování svalové hmoty.
Maximální možná funkčnost a využitelnost
Základ receptury Royal Mass tvoří pro každou kategorii složek, vždy ingredience té nejvyšší kvality a to nejen vzhledem k čistotě, ale i vzhledem k prověření klinickými studiemi ( = nejvyšší "rating" použitých složek ).
Základ proteinové frakce tvoří kombinace bioaktvního syrovátkového izolátu a bioaktivního micelárního kaseinu v garantovaném poměru 3:1 ( přesně 3,2:1)
Pro udržení metabolismu v anabolickém stavu je naprosto zásadní okamžité a bezproblémové vstřebávání aminokyselin v tenkém střevě a jejich rychlý průchod játry do krevního oběhu. Všechny klinické studie potvrzují, že bioaktivní syrovátkový proteinový izolát je tou nejúčinější dusíkatou formou pro co nejrychlejší absorpci v krátkém čase. Dochází tak ke zvýšení proteinové syntézy až o 68% (anabolický účinek) s délkou působení do tří hodin.
Pro ochranu svalové hmoty (antikatabolický účinek) je naprosto zásadní bezproblémové vstřebávání aminokyselin s postupným uvolňováním. Tento parametr nabízí micelární kasein a to díky speciální formě "micel" ve které je zpracován. Micelární kasein může zpomalit odbourávání svalové hmoty až o 34%, s délkou působení až 7 hodin.
Royal Mass obsahuje CFM WPI a micelární kasein v garantovaném poměru 3:1. Jedná se o tzv. zlatý anabolický poměr, tedy tři díly "rychlých" bílkovin s anabolickým účinkem vůči jednomu dílu "pomalých" bílkovin s antikatabolickým účinkem. Není také náhodou, že v rozmezí tohoto poměru obsahuje rychlé a pomalé bílkoviny lidské mateřské mléko, které patří do tzv. albuminózní skupiny mléčných bílkovin. Důvodem je jednoduchý žaludek člověka, pro který je tento poměr optimální zejména v období růstu a to jak v ranném dětství, tak v dospělosti při požadavku efektivního budování svalové hmoty. Opakem uvedené albuminózní skupiny, která je člověku vlastní, je skupina kaseinová, do které patří kravské mléko, které obsahuje převažující část pomalých bílkovin s antikatabolickým účinkem. Důvodem je složitý žaludek přežvýkavců, který se skládá ze 4 částí a je schopen trávit i celulózu, proto mu vyhovuje trvalý a pravidelný přísun tzv. "pomalých" živin.
Základ sacharidové frakce tvoří kombinace vysokomolekulárních polymerů z kukuřice, glukózových polymerů a D-glukózy, ve vzájemně optimalizovaném, garantovaném poměru.
Vysokomolekulární kukuřičné polymery, představují speciálně upravené sacharidové řetězce o vysoké molekulární hmotnosti, jejichž základem jsou rozvětvené molekuly amylopektinu, který je jedním z nejúčinnějších zdrojů energie. Amylopektin se velmi rychle vstřebává a obnovuje bezprostředně zásoby svalového cukru glykogenu. Při pravidelné suplementaci tak dochází k navýšení zásob glykogenu, dále ke zvýšení svalové hydratace a růstu svalové hmoty. Amylopektin zvyšuje také využitelnost ostatních současně podávaných živin a mikronutrientů.
Glukózové polymery se střední délkou řetězce, nabízí nižší molekulární hmotnost než kukuřičné polymery a jsou zdrojem "středně" rychlé energie.
Jednoduchý cukry D-Glukosa je pro existenci našeho organizmu doslova nezbytný. Je to nejrychlejší a nejzákladnější zdroj energie pro lidské tělo. Kromě růstu svalové hmoty, je glukóza pro některé lidské orgány jako je mozek a červené krvinky, zcela nezbytná. Je to jejich jediný zdroj energie, bez kterého se prostě neobejdou. Tyto tkáně spotřebují za 24 hodin přibližně 150 g glukosy.
Základ tukové složky tvoří tzv. zdravé MCFA tuky, tedy kyselina kaprylová a kyselina kaprinová v garantovaném poměru 60:40.
Jedná se o mastné kyseliny, které se přirozeně vyskytují např. v mateřském mléce. Kyselina kaprylová a kaprinová jsou vysoce účinné proti kvasinkám a plísním ve střevním traktu organismu, podporují tak bezproblémové trávení živin a optimální kondici trávícího ústrojí. Díky poměrně krátkému řetězci prochází zejména kyselina kaprylová snadno membránami, je proto účinná proti některým bakteriím potaženým ochranným lipidovým filmem (například Staphylococcus aureus, Streptococcus atd.).
Plnohodnotné dávky vitamínů jsou naprosto nezbytné pro optimální fungování metabolizmu a využití jednotlivých živin. Proto každá jedna doporučená dávka Royal Mass (=100g), obsahuje 50% doporučené denní dávky nejdůležitějších vitamínů dle norem EU (tzv. % RDA).
Pozn. : v ČR jsou doporučené denní dávky odlišné (tzv. % DDD) a pohybují se v rozpětí od 17% do 150% oproti RDA.
„Maximální možná čistota použitých surovin, minimum balastních látek a nutričně neplnohodnotných složek“ «
Royal Mass využívá v rámci každé kategorie živin a složek (bílkoviny, sacharidy, tuky atd.), vždy ty nejkvalitnější a nejčistější zdroje ( viz. odkaz Věda a Fakta). V této kategorii předbíhá Royal Mass většinu marketingových produktů "o několik světelných let"!
Royal Mass a laktóza:
Royal Mass obsahuje pouze 0,7 g laktózy na 100 g produktu! Tohoto parametru nedosahuje ani většina vysokoproteinových koncentrátů!
Laktóza je cukr, který je obsažen v mléce. Je to disacharid, složený z galaktózy a glukózy vázaných přes glukosidovou vazbu. Z řady studií vyplývá, že většina dospělé populace má jen nízkou laktázovou aktivitu (na rozdíl od dětí), takže vysoké procento lidí po celém světě nemá dostatek laktázy, aby rozdělili laktózu a tak trpí intolerancí laktózy, často aniž by o tom vůbec věděli. Bez laktázy zůstává disacharid laktóza nerozštěpený a nemůže být absorbován skrz střevní stěnu do krevního řečiště. Toto se všeobecně nazývá intolerancí laktózy.
POZOR! Některé gainery, mohou obsahovat 25 až 50% laktózy!Což znamená de fakto nulový kalorický efekt pro výstavbu svalové hmoty a nezdravé zatížení zažívacího traktu. Laktóza tak projde zažívacím traktem, bez výraznějšího kalorického efektu.
Royal Mass neobsahuje žádná umělá sladidla a umělá barviva!
Složení:
glukopolymery z maltodextrinu (34,1 %), dextróza (25,0 %), mikrofiltrovaný a ultrafiltrovaný syrovátkový proteinový izolát (CFM)(16,5 %), vysokomolekulární glukózové polymery z kukuřice (10,0 %), odtučněný kakaový prášek (6,0 %), ultrafiltrovaný koncentrát mléčné bílkoviny (80% micelární kasein, 20% syrovátkový protein) (5,5 %), aroma, MCT olej (60 % kyselina kaprylová, 40 % kyselina kaprinová) (0,5 %), kyselina L-askorbová, DL-tokoferyl acetát, nicotinamid, D-pantothenan vápenatý, pyridoxin hydrochlorid, vitamín B2 (riboflavin), thiamin mononitrát, kyselina pteroylmonoglutamová, D-biotin, kyanocobalamin.
Více informací naleznete na domovských stránkách www.royal-mass.com
Tentokrát se podíváme na kvalitu Omega 3 mastných kyselin, na co se zaměřit při Vašem výběru?
Celý článek
Dnešní testování bude patřit gaineru od oblíbené firmy Syntrax.
Celý článek
Unuděný, promarněný a bez náboje. Byl snad i váš dnešní den podobný? Kolikrát jste byli za poslední měsíc vlastně v posilovně? A co vaše strava?…
Celý článek
V Olšinách 78/1270, 100 00 - Praha 10 - Strašnice
Pondělí - Pátek: 9 - 19 hod.
+420 274 774 632
Zdibská 2/229 (areál Zdibská), 182 00 - Praha 8 - Kobylisy
Pondělí - Pátek: 9 - 17 hod.
+420 736 631 669