Omega 3 mastné kyseliny - popis a porovnání
Tentokrát se podíváme na kvalitu Omega 3 mastných kyselin, na co se zaměřit při Vašem výběru?
Celý článek
Potřebujete poradit? +420 603 478 564 Po-Pá 9:00 - 17:00
Základní příčina rakoviny byla oficiálně objevena před rokem 1923 a její objevitel za to dostal Nobelovu cenu za medicínu. Ví o tom jenom malý počet lidí na světě, protože tato pravda je před veřejností, bohužel, skrývána. V roce 1931, německý vědec Otto Heinrich Warburg (1883-1970) obdržel Nobelovu cenu za objevení základní příčiny vzniku rakoviny. MUDr. Warburg objevil, že rakovina je výsledkem nefyziologického způsobu života.
Nefyziologickým způsobem stravování (jíme převážně stravu, která organizmus okyseluje) a fyzickou neaktivitou se v těle vytváří kyselé prostředí slabě zásobované kyslíkem.
Kyselost z buněk vytlačuje kyslík a nedostatek kyslíku v buňkách zase vytváří kyselé prostředí. MUDr. Warburg řekl: „Nedostatek kyslíku a zakyselení jsou dvě strany téže mince: má-li někdo jedno, má i to druhé“. Jste-li hodně zakyselení, automaticky vašemu organizmu chybí kyslík; a když vám chybí kyslík, tak máte zakyselený organizmus. Kyselé prostředí je prostředí bez kyslíku.
„Odeberete-li zdravé buňce 35 % jejího kyslíku, dokážete z ní udělat rakovinovou buňku za pouhé dva dny“, tvrdil MUDr. Warburg. „Všechny normální buňky mají maximální potřebu kyslíku, avšak nádorové buňky mohou žít bez něj. To je pravidlo bez výjimky“.
Ve svém díle "Metabolismus nádoru" MUDr. Warburg uvádí, že všechny karcinogenní formy splňují dvě základní podmínky: kyselost krve a hypoxii (nedostatek kyslíku pro metabolismus buňky).
Objevil, že nádorové buňky jsou anaerobní (nevdechují kyslík) a že nemohou přežít v přítomnosti vysokých koncentrací kyslíku. A že mohou přežít jenom s pomocí glukózy a v prostředí bez kyslíku. Proto nádor není nic jiného, než obranný mechanizmus, kterého naše buňky používají, aby přežily v kyselém prostředí, v němž je nedostatek kyslíku.
Zdravé buňky žijí v zásaditém prostředí bohatém na kyslík, které umožňuje, aby mohly normálně fungovat. Nádorové buňky žijí v kyselém prostředí chudém na kyslík.
Poté, co je dokončen proces trávení, vytváří potrava (dle svého nutričního profilu) podmínky pro kyselost či zásaditost v těle.
Jednodušeji řečeno, zásaditost organizmu závisí na tom, co jíme. Kyselé nebo zásadité prostředí se měří pomocí pH stupnice od 0 do 14, kde 7 je neutrální zónou. Od 0 do 7 jde o prostředí kyselé, od 7 do 14 zásadité. Aby naše buňky mohly dobře fungovat, potřebují lehce zásadité pH, malinko nad 7.
U zdravého člověka dosahuje pH v krvi 7,40 – 7,45. Krev se neustále sama reguluje, aby neupadla do metabolické kyselosti. Avšak některé potraviny krev okyselují a znečišťují organizmus.
Kyselinotvorné potraviny:
Zásadotvorné potraviny:
Chemoterapie okyseluje tělo do té míry, že tělo musí sáhnout do svých zásaditých rezerv, aby neutralizovalo kyselost. Přitom musí obětovat minerály (vápník, hořčík, draslík), které se nacházejí v kostech, zubech, končetinách, nehtech a vlasech. Proto vidíme změny na osobách, které dostávají chemoterapii, mimo jiné i padání vlasů. Ostatní léky rovněž zhoršují kyselost organizmu, takže je třeba se jim vyhýbat, jak jen je to možné.
Jak již bylo řečeno, je zcela nemožné, aby rakovinu dostal člověk, který se stravuje zdravě, pije hodně čisté vody a cvičí. Chcete-li se správně stravovat, zajistěte svému tělu 60 % zásadotvorné stravy a vyhýbejte se výrobkům, které jsou z větší části kyselinotvorné, jako jsou sycené nápoje, sladkosti a produkty rychlého stravování. Nepřehánějte to se solí a používejte ji co možná nejméně. Když jste nemocní, postarejte se, aby vaše strava byla zásadotvorná alespoň z 80 %. Máte-li nádor, tak se snažte vytvořit ve svém těle co možná nejvíce zásadité prostředí. Toho můžete dosáhnout pomocí stravy, cvičení, vyhýbání se stresu a doplňováním chlorofylu.
„Veškerá tak zvaná přirozená úmrtí nejsou nic jiného, než konečná míra zasycenosti těla kyselostí“, řekl George Crile z Clewelandu, jeden z nejuznávanějších chirurgů na světě.
„Nesčetné názvy nemocí nejsou důležité – důležitá je skutečnost, že všechny ty nemoci mají stejnou základní příčinu: přemíru kyselosti v těle.“ - MUDr. Theodore A. Baroody, v knize "Zvyšuj zásaditost nebo zemři" ("Alcalize or Die").
„Zvýšená kyselost organizmu je příčinou všech degenerativních nemocí. Když dojde k porušení rovnováhy a organizmus začne ukládat kyselost a toxické látky ve vyšší míře, než dokáže vyloučit, pak se objevují nemoci“ - MUDr. Robert O. Young.
Chlorofyl je zelený pigment obsažený v zelených rostlinách, sinicích a řasách. Molekula chlorofylu má jedinečnou schopnost přeměňovat sluneční energii na energii fyziologickou prostřednictvím fotosyntézy. Takto zelené rostliny vyrábějí sacharidy, základní zdroj energie pro další procesy na Zemi.
Molekula chlorofylu patří do rodiny přírodních látek – porfyrinů, které se uplatňují v energetických či dýchacích systémech živých organismů včetně člověka! V medicíně je chlorofyl využíván především jako prostředek pro podporu hojení ran na kůži nebo sliznicích. Terapie chlorofylem urychlení hojení ran bez vzniku zánětu díky jeho antibakteriálním účinkům.
V roce 1915 se nositelem Nobelovy ceny stal Dr. Richard Willstatter za to, že objevil chemickou strukturu chlorofylu. O patnáct let později, v roce 1930, se nositelem Nobelovy ceny stal Dr. Hans Fisher za rozpletení chemické struktury hemoglobinu. Když bylo zjištěno, že je téměř stejná jako u chlorofylu, bylo to velkým překvapením. Hemoglobin (skládá se ze skupiny hem a globin) je pigment, díky kterému mají červené krvinky svou rudou barvu a stejně tak chlorofyl je pigment, díky němuž jsou rostliny zelené. Navíc obsahuje každá molekula chlorofylu ve svém středu chelátově vázaný hořčík.
V zajímavé studii provedené vědci J. H. Hughsem a A. L. Latnerem z liverpoolské univerzity, došlo u laboratorních zvířat ke zvýšení rychlost obnovy hemoglobinu o 50 % tím, že je krmili chlorofylem získaným ze zelených rostlin. I další studie potvrzují, že chlorofyl je velmi účinný pro okysličení a kvalitu červených krvinek.
Hlavní účinky Chlorofylu:
Dostupné organické produkty s obsahem chlorofylu: Organic Soul Food Greens a to buď v kapslové nebo i v sypké formě.
Tentokrát se podíváme na kvalitu Omega 3 mastných kyselin, na co se zaměřit při Vašem výběru?
Celý článek
Dnešní testování bude patřit gaineru od oblíbené firmy Syntrax.
Celý článek
Unuděný, promarněný a bez náboje. Byl snad i váš dnešní den podobný? Kolikrát jste byli za poslední měsíc vlastně v posilovně? A co vaše strava?…
Celý článek
V Olšinách 78/1270, 100 00 - Praha 10 - Strašnice
Pondělí - Pátek: 9 - 19 hod.
+420 274 774 632
Zdibská 2/229 (areál Zdibská), 182 00 - Praha 8 - Kobylisy
Pondělí - Pátek: 9 - 17 hod.
+420 736 631 669